Vooruitblik: Waterwegsport.nl Korfbal Challenge met Pieter Korteweg (Vitesse)

REGIO/BARENDRECHT – Komende zaterdag 29 oktober vindt de allereerste editie plaats van de Waterwegsport.nl Korfbal Challenge in de sporthal van Rhoon. Misschien wel de grote favoriet in beide poules A en B zijn de korfballers uit Barendrecht. Vitesse 1 en 2 nemen het op tegen de teams van Nexus, Thor, Twist en RWA. Voor bijvoorbeeld Enno Verhoef (Twist) wordt het extra bijzonder als hij Pieter Korteweg (coach Vitesse) tegen komt. Verhoef was eerder coach in Barendrecht en Korteweg was destijds één van zijn pupillen. Op de Korfbal Challenge staan daarom ook bijzondere ontmoetingen op het programma. ,,We hebben er vooral erg veel zin in,” zegt Korteweg.

Vitesse komt net uit een pittige veldcompetitie in de eerste klasse. Het vernieuwde Barendrechtse team, vooral veel jonkies maken deel uit van de spelersgroep, deed het daarin vrij goed. ,,We hebben een prima eerste helft achter de rug. Ons spel is op het veld gegroeid ondanks de vele wijzigingen. Alleen kostte dat wat tijd en moest het team aan elkaar wennen. Maar de resultaten waren in orde,” reageert Pieter Korteweg. ,,In de zaal willen we de lijn die we hebben ingezet doortrekken. We gaan vooral van wedstrijd tot wedstrijd leven en ons eigen spel combineren met een plan richting de tegenstander zodat deze zich aan ons zal moeten aanpassen.”

Vitesse speelt met het eerste team op eerste klasse niveau. Twist speelt tweede klasse en zowel Nexus als Thor op derde klasse niveau. Op papier lijkt de formatie van Korteweg de absolute favoriet. Maar de coach ziet dat niet direct zo. ,,De Challenge benaderen wij vooral om sport/spel en plezier te combineren. De wedstrijden bieden de mogelijkheid om de ploeg met wat andere ideeën het veld in te sturen. En we hebben er vooral ook erg veel zin in.”

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie