‘Weinig duidelijkheid voor voetballer op persconferentie Rutte’

Komt premier Rutte woensdagavond met een ‘routekaart uit de coronacrisis’? Volgens het Algemeen Dagblad wel. Komen er ook uitspraken over het Nederlandse voetbal. Wordt er wellicht al een datum genoemd wanneer er weer wedstrijden mogen worden gespeeld en wanneer publiek weer welkom is?

Het valt zeer te betwijfelen of Rutte zal komen met harde data, mogelijk worden er wel fases benoemd wanneer er mogelijk weer gevoetbald mag worden en onder welke voorwaarden. Het kabinet schaart het betaalde voetbal onder ‘grote evenementen’. Die zijn in ieder geval dat tot 1 september niet toegestaan.

Stip

De KNVB en de clubs hopen nu om begin oktober, na een korte voorbereiding in september, weer met de competities te kunnen beginnen. Mogelijk wordt er woensdag iets meer daarover duidelijk. De bekende ‘stip aan de horizon’. Dat er – als er gestart mag worden – publiek bij de duels aanwezig mag zijn, lijkt heel klein. Maar Rutte zal vooral komen met richtlijnen voor het openbaar vervoer, de horeca, contactberoepen (kappers e.d.).

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl