Winst Heren HC Schiedam in Waterwegderby

Schiedam – HC Schiedam heeft vanmiddag derby gewonnen van Pollux. Na een doelpuntloze ruststand wonnen de Schiedammers uiteindelijk met 2-1. De Schiedammers blijven hiermee op een tweede plaats staan en hebben nog steeds zocht op promotie naar de overgangsklasse. Pollux staat zevende, maar zal alle ogen richten op volgende week wanneer het tegen Barendrecht zal spelen.

In de eerste helft speelden beide ploegen aftastend, maar na de openingsfase nam Pollux meer initiatief. Niet kreeg meer veldoverwicht, maar wist het verschil niet in doelpunten uit te drukken.

Na rust ging Schiedam meer druk zetten, maar wist Pollux toch op voorsprong te komen via een strafcorner van Nick Enkele minuten later maakte Schiedam de terechte 1-1 via Alexander den Haan. Na deze gelijkmaker werd de wedstrijd ietwat rommelig doordat er ook diverse kaarten aan beide kanten vielen. In die fase kwam Schiedam ook op voorsprong dankzij Jan Mentink. Pollux bleef op jacht gaan naar de gelijkmaker, maar konden zij hun kansen en strafcorners niet omzetten naar treffers.

Winnende coach Bart Jan van Collenburg was blij met de overwinning. ,,De eerste helft was van beide ploegen zeer matig en saai. In de tweede helft beginnen wij wel goed, maar komen wij toch op achterstand. Gelukkig weten wij wel snel de 1-1 te maken en daarna met een schitterende goal de 2-1. Uiteindelijk ben ik blij, maar op enkele korte fases na was dit één van onze minste wedstrijden”.

Coach Thijs Rijnberg vond dat zijn ploeg hard gewerkt had. ,,Op Basis van het spelbeeld was een gelijkspel wel een goede uitslag geweest”.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Elijah Valk

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com