WK Handbal: Oranje plaatst zich voor halve eindstrijd

SCHIEDAM – De Nederlandse handbalsters hebben zich uiteindelijk in Maagdenburg geplaatst voor de halve eindstrijd van het WK handbal in Duitsland. Tegen Tsjechië werd het 30-26 Topscorer was opnieuw Lois Abbingh met 14 treffers.

In het eerste bedrijf verraste bondscoach Hella Thomsen met een vernieuwde formatie – drie andere speelsters mochten starten – en de start in de eerste tien minuten was fantastisch: 8-2. Vooral in verdedigend opzicht was de Schiedamse Kelly Dulfer sterk in de dekking en pakte keepster Tess Wester een hoop schoten. Daarna viel Oranje ver terug in verdedigend en aanvallend opzicht waardoor Tsjechië zich kon oprichten. Nederland begon te veel te ‘breien’ in het spel.
Lois Abbingh zorgde met haar scores weliswaar voor een continue voorsprong, maar tot de rust bleven de Oost-Europeanen goed bij: 17-16.

In het tweede bedrijf wilde Hella Thomsen dat Oranje uit een ander vaatje zou tappen. Nederland startte frisser, pakte een verschil van twee maar zag Tsjechië continu terug komen. Acht minuten voor tijd stond Oranje weer twee goals voor: 27-25. Tsjechië probeerde in de slotfase nog van alles, maar Oranje bleef overeind, liet de marge stapsgewijs groeien en speelde het duel alsnog professioneel en sterk uit: 30-26. Lois Abbingh scoorde maar liefst veertien goals.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie