WPT: Nederland in finale na pandoering Curaçao

PPLL0895 (2)

Nederland heeft vanavond flink uitgehaald op het WPT. Tegen Curaçao werd met 19-1 (na 6 1/2 inning) gewonnen waardoor Nederland ongeslagen de finale zal ingaan.

In de eerste inning nam Nederland al afstand van zijn tegenstander, mede door slecht veldwerk van Curaçao kwam Nederland al direct op een 8-0 voorsprong. Opvallend was dat iedere slagman van Nederland minimaal een honkslag liet noteren.

Curaçao dat op dat moment al twee keer van Pitcher had gewisseld, wist al dat een verloren wedstrijd speelde. De mannen van Steve Janssen wilde het publiek toch nog enig spektakel laten zien en gingen door met de honkslagen. De teller aan het eind van de wedstrijd stond op 21 honkslagen. Bij Curaçao stokte de teller op 7 honkslagen al zorgde de twee honkslag van Edinho Meyer nog voor een ount en werd de spreekwoordelijke eer gered.

Nederland zal komende zondag aantreden tegen de winnaar van Cuba tegen Curaçao, waarvan de Cubanen eerder in de week met 11-7 wonnen.

Nederland dat nu voor de negende keer de finale van het WPT heeft gehald, hoopt dit toernooi voor de derde keer te winnen. Dit deden ze eerder al in 1989 en 1999.

 

 

 

 

 

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com