WPT: Cuba wint van Curaçao en speelt finale tegen Nederland

Vanavond speelde Curaçao de halve finale tegen Cuba. Nadat Cuba eerder deze week al met 11-7 won van Curaçao, werd ook vanavond gewonnen en wel met 4-3.

Zoals de uitslag al doet vermoeden waren de verschillen vanavond klein, dit werd ook geuit in het aantal honkslagen 9-8 in het voordeel van Curaçao. In de 5 de inning wist Cuba afstand te nemen door 3 punten binnen te halen. Deze achterstand kon Curaçao helaas niet meer goedmaken, al kunnen zij wel meer dan trots zijn op de derde plaats die zij op dit toernooi gehaald hebben.

Dat vond ook sterspeler Raily Legito, hij vond dat Curaçao goed gespeeld had. “Ik ben blij voor de jongens dat we zo voor de dag zijn gekomen als vandaag. De nederlaag van gisteren (19-1 tegen Nederland) hebben we achter ons gelaten en aan deze wedstrijd van vanavond hebben we een goed gevoel overhouden. we kunnen met recht trots op onszelf zijn”, sprak Legito. Waar zijn toekomst ligt is nog niets over bekend. “Mochten ze mij nogmaals nodig hebben bij Curaçao, dan sta ik daar zeker open voor. Niet alleen als speler, maar misschien ook als coach”, sloot Legito af.

Cuba, dat morgen tegen Nederland de uitverkochte finale zal spelen, zal er alles aan gelegen zijn om de twee nederlagen eerder deze week recht te zetten.

 

 

 

 

[slideshow_deploy id=’3595′]

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com