WPT: Nederland verliest finale van Cuba

NEP_4573

Nederland heeft vanmiddag de finale van Cuba verloren. Nadat eerder op dit toernooi tot twee keer toe gewonnen werd van de Cubanen, stond vandaag na 9 innings de uitslag 5-3 in het voordeel van Cuba op het scorebord.

Nederland dat met Pitcher Rob Cordemans startte begon nerveus aan de eerste inning. Twee op het oog zekere vangballen werden niet gevangen. Nederland mocht van geluk spreken dat de eerste ininging met een 1-0 achterstand werd afgesloten.

In de derde inning liet ook Nederland zien waartoe het instaat is. Door een honkslag van Boekhoudt wist Moesquit de score op 1-1 te brengen. Helaas voor Nederland wist Cuba in hun eerstvolgende slagbeurt 4 hits te slaan, waaruit 3x werd gescoord.

Nederland was vandaag niet bij machte om een achterstand weg te werken, iets wat eerder tegen Cuba en Chine Taipei wel lukte. Ondanks dat Nederland nog terug wist te komen tot 5-3 heeft een overwinning er vandaag niet ingezeten en konden de Cubanen de overwinning groots vieren, nadat Leonora werd uitgegooid.

Al met al kan wel gesproken worden over een zeer geslaagd en heel goed georganiseerd toernooi.

Eindstand

1. Cuba

2. Nederland

3. Curaçao

4. Chinese Taipei en Japan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[slideshow_deploy id=’3595′]

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com