Zwak HVC’10 keihard onderuit in Leiden

LEIDEN- Al na 14 seconden (!) keek HVC’10 naar een achterstand tegen het Leidse UVS. Dat is overigens geen seizoenrecord, want het lukte HVC’10 in Berkel drie weken geleden al na 10 seconden. Toen was nog het excuus van de wind, nu scheen er een heerlijke lentezon. Er was wel een ander excuus: vier selectiespelers waren op deze inhaaldag afgereisd naar een wintersport oord, waardoor Henk de Zeeuw naast enkele blessures moest improviseren met zijn opstelling. Representatief kon je de verdediging niet noemen, aangezien ook Jeffrey van den Bos noodgedwongen speelde, terwijl hij niet fit was.

Offday
UVS profiteerde naar hartenlust van deze Hoekse offday. De beide buitenspelers Aldimar en Marcello Wallcott flitsten herhaaldelijk langs de trage verdedigers en hun scherpe voorzetten werden feilloos benut door aanvoerder Van der Weiden en spits Daan van der Zwaan. Doelman Vincent Madern wist niet waar hij moest kijken. Na een kopbal uit een corner (Mart Spierdijk) en een terecht toegekende strafschop door scheidsrechter Roozeboom uit Vlaardingen, was het na een half uur al 4-0. HVC’10 had tot aan de rust niet één keer de knuisten van keeper Haak getest. Die had gewoon wel op wintersport kunnen gaan, maar hij wachtte netjes tot na de wedstrijd voordat hij in zijn auto stapte.

Afgang?
HVC’10 gooide de handdoek in de ring en moest dus na de rust vrezen voor een afgang. De 5-0 kwam er ook nog na een schitterend benutte vrije trap door Ruben Leugering. Maar toch, het vizier van de Leidenaren stond ook niet meer op scherp, waardoor Madern zich nog enigszins kon onderscheiden. Alleen hij behoedde HVC’10 voor dubbele cijfers die op deze zaterdagmiddag met gemak haalbaar waren. HVC’10 spotte weer eens met het etiket ambitie.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl