Zwak Sparta Rotterdam kan titel vergeten na wanvertoning tegen FC Twente

ROTTERDAM – De eerste thuisnederlaag voor Sparta Rotterdam is een feit. De ploeg van oefenmeester Henk Fraser verloor vrijdagavond kansloos van koploper FC Twente 0-3 (0-2). Daardoor kan Sparta de titel in de Keuken Kampioen Divisie wel vergeten. De Rotterdammers speelden zwak en hadden helemaal niks in te brengen. 

De ploeg uit Enschede kreeg de eerste serieuze kans van de wedstrijd. Na tien minuten schoot aanvaller Aitor Cantalapiedra op doel. Met een bekeken schot dacht hij de voor zijn doel staande Roy Kortsmit te verassen, maar de sluitpost uit Hoek van Holland kon de inzet met zijn vingertoppen keren. Ook Sparta kreeg via Lassana Faye en Mohamed Rayhi kleine kansen. Gevaarlijk werd het echter niet. Mohamed Hamdaoui was daarentegen aan de andere kant wel erg dichtbij de openingstreffer. Zijn ietwat nonchalante hakje trof geen doel. Uit een corner, die vijf minuten later volgde, was het extreem gevaarlijk voor de bezoekers, maar de bal ging er door goed keeperswerk van Kortsmit weer niet in. Even later was het alsnog raak: Tom Boere schoot FC Twente vanaf elf meter op voorsprong.

Janne Saksela veroorzaakte de strafschop en raakte hierbij geblesseerd. Uit televisiebeelden bleek echter dat de strafschop niet gegeven had mogen worden, omdat de overtreding buiten de zestienmeter werd gemaakt. Chelsea-huurling Fankaty Dabo verving hem in de 23eminuut. Vijf minuten later werd het bijna gelijk. Ricardinho leek Sparta te helpen door de bal in eigen doel te koppen, maar helaas voor Sparta verdween de bal net over de deklat. De Rotterdammers werden wel iets gevaarlijker en namen korte tijd het initiatief over. Echte grote kansen bleven echter uit. Op slag van rust verdubbelde FC Twente de voorsprong. Uit een vrije trap schoot centrumverdediger Peet Bijen behendig binnen. Kortsmit kwam er nog wel aan, maar kon niet meer keren, 0-2.

Aan het begin van de tweede helft wisselde Henk Fraser voor de tweede keer. Adil Auassar werd vervangen door Abdou Harroui. Maar veel effect had dat niet, want opnieuw was het FC Twente dat goed uit de startblokken kwam. Vier minuten na rust mikte Jari Oosterwijk op de paal. Twee minuten daarna was het alsnog raak. Uit een voorzet van Aitor Cantalapiedra schoot verdediger Nacho Monsalve de 0-3 in het doel. Niks leek meer te lukken bij de Rotterdammers, dat zeker in de tweede helft slap speelde. Twente, gesteund door enkele honderden fanatieke supporters, bracht na een uur spelen Fred Friday binnen de lijnen. De man die de Rotterdamse degradatie vorig seizoen niet wist te voorkomen, kwam in de ploeg voor Tom Boere. De thuisploeg kreeg maar weinig kansen. Aanvaller Lars Veldwijk kwam nauwelijks tot nooit in het aanvalsspel voor en ook Mohamed Rayhi haalde zijn niveau van de afgelopen maanden bij lange na niet.

Met nog twintig minuten op de klok wisselde Fraser Halil Dervisoglu voor Veldwijk, maar ook die wissel had weinig effect. De bezoekers beleven de bovenliggende partij. Ook doelman Roy Kortsmit had het een paar keer opmerkelijk lastig. Mede door de harde wind leek hij zich een aantal keer te verkijken, maar gelukkig voor Sparta liep dit goed af. Even was er een opleving toen het doel van FC Twente-keeper Joel Drommel stevig onder vuur werd genomen. De keeper, die verder weinig te doen had, redde en hield de nul. Tien minuten voor tijd gingen de eerste Rotterdamse aanhangers al naar huis. Zij misten alleen een groot Enschedees feest, wat vanaf de tachtigste minuut losbarsten in Het Kasteel. Grote kansen kwamen er niet meer, zo eindigde het duel in een teleurstellende 0-3 nederlaag voor Sparta. Na afloop moesten de Rotterdammers ook nog een stevig fluitconcert incasseren.

Opstelling Sparta Rotterdam: Kortsmit, Saksela, Vriends, Abels, Faye, Auassar, Drenthe, L.Duarte, Veldwijk ©, D.Duarte, Rayhi


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl