Belangrijke zege Kethel Spaland (za)

Schiedam – In de strijd tegen degradatie heeft Kethel Spaland een uiterst belangrijke zege geboekt. De Schiedammers wonnen na een 1-1 ruststand met 3-2 van concurrent SSS. Door deze zege staat Kethel Spaland nu zeven punten los van een plaats die ervoor zorgt dat je direct degradeert. Toch zullen de Schiedammers nog een plaats moeten stijgen op de ranglijst, willen ze niet in aanmerking komen voor nacompetitie.

Het was niet goed of mooi vandaag, maar dat telde dan ook niet. Met veel inzet en lange ballen probeerde Kethel Spaland zijn tegenstander te ontregelen. Dit had snel effect, nadat een uitstekende voorzet van Jasper Koning door Dimitri Hooftman tot doelpunt werd gepromoveerd. Na deze voorsprong namen de gasten uit Klaaswaal het heft over. Tot viermaal toe was een uitmuntende Michel Zuur een sta in de weg, maar pal voor rust moest het dan toch terecht een tegendoelpunt incasseren.

Na de thee bleek de thuisploeg niet van slag. Mede door het fel spelen van met name Boy Bronckhorst, Guido Mokveld en Tim Oosterwaal kwam het al snel opnieuw op voorsprong. Goalgetter Yuri Nooteboom wist met deze treffer ook vandaag weer een goaltje mee te pikken. Kethel Spaland bleef aandringen wat ervoor zorgde dat een kwartier later de 3-1, via Guido Mokveld, op het scorebord kwam. Kethel Spaland probeerde de wedstrijd professioneel uit te spelen, maar nadat een kwartier voor tijd Bob Verschoor met een rode kaart van het veld moest, doordat hij de bal met bovenarm van de lijn afhaalde. De penalty die hieruit voortkwam benutte SSS; 3-2.

In die laatste fase oogde de thuisploeg nerveus, maar deed het er alles aan om de overwinning uit het vuur te slepen. Ook de gasten forceerden alles, echter werden zij nimmer gevaarlijk. Diep in blessure tijd vielen nog twee rode kaarten na een onderlinge schermutseling (Jowensly Martha van Kethel Spaland en een reservespeler van SSS). Het gaf het belang van beide ploegen aan. Na zeven minuten blessuretijd vond ook de scheidsrechter het genoeg en kon er in Schiedam wederom gejuicht worden.

Peter van Buren was uiteraard blij met deze zege. “Tot aan minuut 73 was er niets aan de hand, dan krijgen wij een terechte pingel tegen, maar die rode kaart had van mij niet gehoeven. Ik snap daar niet zoveel van. Daarna was het wel even billenknijpen voor ons, met die hoge ballen van hun. De wedstrijd zelf was niet om aan te gluren, maar er zat dan ook wel veel spanning op. Vandaag heeft iedereen echt keihard gewerkt. Je ziet dat wij ver kunnen komen met een hoop strijd en beleving’ sloot de trainer af

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com