Feyenoord met de schrik vrij in spektakelstuk tegen ADO

ROTTERDAM – Feyenoord Rotterdam heeft vanmiddag zonder goed te spelen gewonnen van ADO Den Haag. De Rotterdammers hadden het echter knap lastig met de bezoekers, die lange tijd goed mee voetbalden.

Feyenoord had, net als tegen FC Twente, wat opstartproblemen. In de eerste twintig minuten was ADO Den Haag beter en kwam de ploeg van Alexander Rankovic terecht op voorsprong. Geertruida zag er niet goed uit bij een hoge steekbal door het centrum, waardoor Arweiler vrij kon inschieten. Het veldspel van Feyenoord bleef na dat doelpunt slecht en ADO was een aantal maal dichter bij de 0-2 dan Feyenoord bij de gelijkmaker. Uiteindelijk viel het doelpunt toch voor de Rotterdammers, waar Geertruida vanuit een corner zijn fout goed maakte.

Na het doelpunt nam Feyenoord wel het initiatief over en beperkte ADO zich steeds meer tot verdedigen. In de tweede helft leidde dit uiteindelijk tot een voorsprong voor de ploeg van Advocaat. Een werkelijk schitterende omhaal van Senesi zorgde voor een lach op de gezichten in de Kuip. Toch konden de supporters niet al te lang genieten van de voorsprong. Bijlow maakte een zeer lichte overtreding in het strafschopgebied, waardoor de bal op de stip ging. De doelman stopte de strafschop in eerste instantie wel, maar kwam daarbij te vroeg van zijn lijn. Volgens de regels moet een scheidsrechter de penalty dan opnieuw laten nemen, wat ook gebeurde. Helaas voor Bijlow schoot Pinas deze bal wel onhoudbaar in en kwam ADO op gelijke hoogte.

Feyenoord wachtte echter niet lang met een reactie. Narsingh, ingevallen voor Linssen, kon vanaf ongeveer 6 meter vrij inschieten en bracht de voorsprong terug op de borden. Uiteindelijk mocht Berghuis na ongeluk hands van Pinas vanaf elf meter ook nog de 4-2 binnenschieten, wat de clubtopscorer op uitstekende wijze deed. Zo herstelde Feyenoord zich in de tweede helft van een lastige eerste en werd ADO alsnog aan de kant gezet.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl