Flitsend Sparta ruim langs Al-Jazira

MAURIK –  Een flitsend Sparta heeft zaterdagmiddag in Maurik een knappe oefenoverwinning behaald. De ploeg van oefenmeester Henk Fraser won in Gelderland met 1-5 van Al-Jazira, uitkomend op het hoogste niveau in de Verenigde Arabische Emiraten. De officieel teruggekeerde Edouard Duplan scoorde twee maal.

Het oefenduel in het Gelderse Maurik startte een kwartier later dan gepland. De materiaalman van Al-Jazira was verkeerd gereden, waardoor de wedstrijdshirts ontbraken. Na een kwartier uitstel kon de wedstrijd om 16.15 uur beginnen. Sparta was in de openingsfase gelijk gevaarlijk, Royston Drenthe en Lars Veldwijk maakten het de doelman lastig, maar hij bleek goed bij de les. In de negentiende minuut kwam Al-Jazira, getraind door Marcel Keizer, op voorsprong. Een schot van Leonardo belandde achter doelman Tim Coremans in het doel. In de resterende eerste helft vielen er geen doelpunten.

Net na de rust scoorde Sparta wel. Het was aanvaller Lars Veldwijk die de sluitpost met een harde kopbal het nakijken liet. Op het uur kwamen de Rotterdammers zelfs op een 1-2 voorsprong via Ilias Alhaft, die door een steekbal van Veldwijk oog-in-oog met de keeper vrij kon afronden. Een aantal minuten later was het jeugdspeler Joshua Sanches die er uit een rebound 1-3 van wist te maken. Het geloof en de krachten vloeiden weg bij Al-Jazira, waardoor de Rotterdammers verder uit konden lopen. Tien minuten voor het einde maakte Edouard Duplan, die afgelopen week een eenjarig contract tekende op Het kasteel, er nog 1-4 en 1-5 van.

Sparta oefent woensdagavond om 19:00 uur tegen de nationale ploeg van Suriname. De wedstrijd zal worden gespeeld bij vv Hillegersberg in Rotterdam, tickets zijn woensdag vanaf 17:30 uur te koop bij de ingang van het sportcomplex en kosten 7,50 euro per stuk.

Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl