Gedisciplineerd en effectief Feyenoord dankzij Berghuis ruim langs PSV

ROTTERDAM – Feyenoord heeft zondagmiddag in de Kuip zonder te domineren vrij gemakkelijk gewonnen van PSV. De Rotterdammers hadden in grote fases van het duel niet de bal, maar waren een stuk effectiever in de afronding dan de bezoekers uit Eindhoven, waardoor het scorebord na 90 minuten 3-1 aangaf.

Aan het begin van de eerste helft leek het nog allesbehalve een makkelijke middag te gaan worden voor Feyenoord. PSV had de druk er goed op in de openingsfase en kreeg via Malen, Doan en Rosario een aantal vrij grote kansen. De meeste hiervan werden echter goed geblokt door een uitstekend spelende Feyenoord verdediging. Aan de overkant was de eerste de beste kans raak, Sinisterra zag zijn voorzet door een goed doorzettende Berghuis knap binnengekopt worden. Niet veel later was het zelfs 2-0, nadat Berghuis aan mocht leggen vanaf elf meter door een domme overtreding van Denzel Dumfries.

Ook in de tweede helft liet Feyenoord de bal veelvuldig aan PSV en verdedigde de ploeg van Advocaat goed gedisciplineerd. Wanneer de bezoekers toch doorbraken vonden zij altijd een excellerende Vermeer op hun weg. Nadat Malen ook nog uitviel voor PSV leek het duel beslist, zeker toen Berghuis uit een ietwat makkelijk gegeven stafschop zijn hattrick mocht completeren. Feyenoord voetbalde het duel goed uit, maar moest nog wel toezien hoe Pereiro het mooiste doelpunt van de middag op zijn naam kreeg. Zijn lobje verdween buiten bereik van Vermeer in de touwen.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl