HBSS beleeft slechte generale voor nacompetitie

HBSS trad in een ernstig verzwakte opstelling aan tegen de nummer 3 van de ranglijst Lyra. Met het oog op de nacompetitie voor het ontlopen van degradatie hadden o. a. Junior Albertus, Zakaria Amrani en Faisal Mellah rust gekregen bij de Schiedammers. Daarnaast ontbrak ook Danny Fellinger. Dat alles pakte mede door een rode kaart niet goed uit. De bezoekers uit De Lier stapten met een 1-9 overwinning van het veld.

In de eerste helft al liet Lyra, dat zelf nog in de race is voor promotie naar de 2e klasse, via soms vlot combinatievoetbal zien dat men terecht hoog in de competitie staat. Bij HBSS wist debuterende keeper Joey van Vliet zich rond het half uur met een aantal goede reddingen te onderscheiden. Toch was het nog voor de rust via eerst een directe vrije trap en daarna een combinatie via de linkerkant 0-2 voor de gasten.
Vanaf de rust ging het echter bergafwaarts voor de oranjehemden.
In de eerste minuut na rust wist  keeper Van Vliet eerst nog  van dichtbij een kopbal te keren maar in de rebound was hij kansloos (0-3).
Direct daarna creëerde de als linksbuiten opgestelde Naigy Klepke de eerste kans voor HBSS. Na een prima passeeractie ging zijn afstandsschot met rechts via de bovenkant van de lat over. Nog voor er vier minuten in de tweede helft gespeeld waren was het echter al 0-4. Halverwege de tweede helft deed linksback Renaldo Martinus zijn team ook nog eens ernstig tekort door met twee keer geel voor praten een oliedomme rode kaart te pakken. Met 10 man moest HBSS de schade zien te beperken. Een paar minuten later werd een slippertje van technicus  Ruchen Pieternella in zijn eigen strafschopgebied afgestraft (0-5). Via een kopbal na een mooie mooie  combinatie (0-6) en een schot van dichtbij stond het ruim tien minuten voor tijd 0-7.
Na het enige slippertje van keeper Joey van Vliet, die ook in de tweede helft nog een aantal keren goed optrad, werd de stand even later 0-8.
Middenvelder Gento Brockling schoot met een prima afstandsschot eerst nog naast maar met nog drie minuten te spelen scoorde de ingevallen Mo Aaguied uit een vrije trap van Naigy Klepke de eretreffer voor de thuisploeg. In de laatste minuut kwam de 1-9 eindstand nog op het bord. Was er dan helemaal niets positiefs te melden voor HBSS? Jawel, het debuut van talent Sergio van Snek. Die in het half uur dat hij speelde aardige dingen liet zien. Trainer Toon Wolters was zelf aanwezig bij de wedstrijd van de eerstkomende tegenstander in de nacompetitie. Zijn enthousiasme en kunde plus de terugkeer van de eerder genoemde afwezigen zorgen er hopelijk voor dat de slechte generale van vandaag geen negatieve gevolgen heeft.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mike Bos

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl