HBSS overtuigend langs MVV’27

Weer pakte het team van Toon Wolters de belangrijke drie punten. In een voor de neutrale toeschouwer prima Waterweg – derby tussen HBSS en MVV’27 wonnen de Schiedammers met 4-1.

In de 6de minuut gaf Junior Baptista een bal net over de verdediging van de Maaslanders op Naigy Klepke. De rechtsbuiten haalde direct verwoestend uit en waar de bal via de onderkant van de kruising van achter de doellijn weer het veld in leek te caramboleren deed de grensrechter van MVV’27 wijselijk of zijn neus bloedde en liet de scheidsrechter van dienst dus doorspelen.

Twee minuten later was het dan toch raak. Baptista stuurde Klepke weer weg die na een kapbeweging de bal met buitenkant rechts passte naar Rachid Bouali die keeper Jari Boon met een schuiver in de benedenhoek kansloos liet (1-0).

Na een ongelukkige botsing moest na ruim een kwartier HBSS-speler Miloud Bel Hasani met een hoofdwond het veld verlaten. Hij werd goed vervangen door Ruchen Pieternella. HBSS was daarna iets van slag wat resulteerde in wat geklungel in de verdediging waar MVV’27-aanvoerder Erik van Geest van wist te profiteren (1-1).

Tot aan de rust hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Na een half uur schoot MVV’27-speler Dennis Louter een bal namelijk net naast. En in de laatste 5 minuten tikte keeper Boon eerst een kopbal van Bouali na een voorzet van Klepke over en kreeg hij de bal van Baptista zo in zijn handen geschoten, waar de met zijn sterke fysiek een plaag voor zijn tegenstanders zijnde spits de mooie pass van linksback Danny Fellinger tot doelpunt had moeten promoveren.

De brigade van Toon Wolters kwam energieker dan de tegenstander de kleedkamer uit. Vooral balgoochelaar Zakaria Amrani (volgend seizoen RKHVV) had er zin in. Geholpen door zijn companen in de voorhoede die regelmatig van positie wisselden en ook verdedigend hun werk deden. Na een paar minuten bediende hij Bouali die de bal over schoot.

MVV’27 kreeg via Huib van Barneveldt een kans maar zijn schot eindigde naast. Na een kwartier wist Junior Baptista weer eens tussen drie tegenstanders in een bal te controleren en af te spelen op Pieternella. De behendige linkspoot slalomde knap langs een aantal man en liet keeper Boon met een mooi schot kansloos (2-1).

In de periode daarna liet Amrani zich nog meer gelden. In de 63ste minuut stuurde hij binnen het strafschopgebied eerst twee tegenstanders het spreekwoordelijke bos in en krulde daarna met zijn heerlijke linkervoet de bal in de kruising (3-1).

Een minuut later leek het weer raak. Een korte combinatie tussen Amrani, Faisel Mellah (prima spelend als laatste man) en Baptista werd afgerond door de laatste. De scheidsrechter keurde het doelpunt op advies van de vlaggende grensrechter echter af.

HBSS bleef de beste kansen creëeren.
Keeper Boon wist eerst ternauwernood een van de flank getrapte vrije trap van Klepke uit de rechterhoek te ranselen en zag daarna een schot van Bouali na weer een heerlijke actie van Amrani over het doel verdwijnen.

Pas vanaf een kwartier voor tijd kwam de ploeg van Peter Broekman door va banque te gaan spelen weer wat in de wedstrijd. Tussen de 75ste en 80ste minuut eindigde eerst een schot op de lat boven HBSS-keeper Erik Pieters, die daarna prima een vrije trap uit de kruising tikte en een bal uit een corner ook nog via de bovenkant van de lat over zag gaan.

Met nog een paar minuten te spelen gaf rechtsback Jordi Molendijk een mooie dieptepass. Waar de MVV’27-verdedigers weifelden schatte Naigy Klepke de bal op waarde in. Hij ging alleen op keeper Boon af. In plaats van voor eigen succes te gaan legde hij de bal breed op de meegelopen Bouali die de bal in het lege doel schoof (4-1). Een prima prestatie van de Oranjehemden waarbij iedereen knokte voor wat het waard was. Waar op het middenveld Okan Yabasun (op het laatste geblesseerd vervangen door Casper Breedeveld) als stofzuiger fungeerde, Danny Schaap de positie van de afwezige Levi Spencer moeiteloos invulde en Renaldo Martinus gedreven inviel voor de moegestreden Fellinger.
Trainer Toon Wolters was een tevreden man na afloop.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl