Kethel Spaland (za) wint Waterwegderby van DVO’32

Vlaardingen – In een boeiende en sportieve Waterweg derby behaalde Kethel-Spaland uit bij DVO’32 in de topper om de bovenste plaats een qua uitslag geflatteerde overwinning. Voor de brigade van Peter van Buren waren Miletson Silva de Freitas (2x) en Dimitri Hooftman de doelpuntenmakers
De eerste helft ging het spel gelijk op al had DVO’32 het eerste half uur wel de beste mogelijkheden. Maar deze waren aan Wesley de Hey (schot naast), Robin den Breems (schot over) en Collin Pleijsier (schot over) niet besteed. Tussendoor ontsnapte keeper Ruben Verboon van de thuisploeg aan rood na een trap tegen de voor hem staande Miletson Silva de Freitas. De scheidsrechter trok slechts geel. Het laatste kwartier kregen de bezoekers ook kansen. Eerst kopte Remco Wuister over na een voorzet van Naigy Klepke maar even later kwam Kethel-Spaland toch op voorsprong. Een ingooi van Eelco van Viersen bereikte uiteindelijk Miletson Silva de Freitas die van dichtbij binnenschoot (0-1).
Even later moest keeper Ruben Hortensius knap redden op een inzet van Floris Keizerswaard van dichtbij.  Kethel-Spaland breidde daarna de voorsprong bijna nog verder uit maar een schot van Naigy Klepke van buiten het strafschopgebied verdween net naast.

Ruben Verboon redde goed op een afstandsschot van Boy Bronkhorst. Even later voorkwam aan de overkant Ruben Hortensius met een prachtige redding een doelpunt na een inzet van spits Nico Huijer. De thuisploeg ging aanvallender spelen waardoor er voor de bezoekers meer ruimte ontstond. Na een kwartier leidde dat tot een afstandsschot van  Ruben de Vries van Kethel-Spaland die door Keizerswaard van de lijn werd gekopt en na een voorzet na een mooie individuele passeeractie van Miletson Silva de Freitas leek een kopbal van Remco Wuister via de onderkant  van de lat achter de lijn te ketsen. De scheidsrechter liet echter doorspelen. Invaller Gert-Jan van Veen was daarna twee keer dicht bij de gelijkmaker. Eerst werd een kopbal van de lijn gehaald en daarna wist Hortensius prima te redden. Onder leiding van Bart Lansbergen hield de verdediging van de bezoekers stand. De uitslag werd zelfs nog hoger. Miletson Silva de Freitas was daarbij de grote man. In  de 90ste minuut schoot hij droog in de korte hoek raak (0-2). In blessuretijd werd hij ook nog binnen de zestien neergehaald. Dimitri Hooftman bepaalde de eindstand op 0-3.
Trainer Peter van Buren van Kethel-Spaland was dolblij:  “Het collectief heeft de wedstrijd over de lijn getrokken. Het was een prima teamprestatie met een drietal uitblinkers Bart Lansbergen, Boy Bronkhorst en Miletson Silva de Freitas. DVO’32 heeft een goede ploeg en drukte ons de tweede helft naar achteren. Maar het team bleef vanuit zijn taak voetballen”.
Trainer Ben Hoogerwerf van DVO’32 was heel realistisch:”Een verdiende overwinning voor Kethel-Spaland. Wij kregen de bal er niet in vandaag mede vanwege hun fantastische keeper. Als je niet scoort kan je ook niet winnen”.

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl