Sparta in slotfase langs FC Twente door weergaloze treffer Bryan Smeets

ROTTERDAM – Sparta Rotterdam heeft zaterdagavond op spectaculaire wijze gewonnen van FC Twente. De ploeg van trainer Henk Fraser was op eigen veld met 2-1 voor de ploeg van trainer Gonzalo Garcia Garcia. De Enschedese promovendus eindigde de wedstrijd met tien man door een rode kaart voor vleugelverdediger Pleguezuelo. Bryan Smeets stelde met een weergaloze treffer de overwinning veilig. 

Een absolute hoofdrol was weggelegd voor Abdou Harroui, die zich op sommige momenten niet in een bomvol stadion leek te begeven, maar op een willekeurig pannaveldje in Rotterdam-West. Hij was het die Sparta aan de hand nam en met heerlijke rushes, sleepbewegingen en een tal van goede voorzetten zijn directie tegenstander Calvin Verdonk, door FC Twente voor een half jaar gehuurd van Feyenoord, regelmatig het nakijken liet.

Vaak genoeg zocht Harroui zijn belager op om er vervolgens met kinderlijk gemak langs te sprinten of met de hete adem in zijn rug een voorzet af te leveren.

Toch speelde Verdonk, die in de zomer ook in de belangstelling stond van Sparta als stand-in voor Lassana Faye, een belangrijke rol in de wedstrijd. Zes minuten na de pauze scoorde hij de gelijkmaker. Nadat Sparta via jeugdexponent Halil Dervisoglu even daarvoor terecht op voorsprong was gekomen.

Ook bij die actie speelde Harroui een belangrijke rol. Hij creëerde de ruimte voor Mohamed Rayhi die op zijn beurt Dervisolgu de diepte in stuurde. De aanvaller, die in de winterstop verkast naar het Engelse Brentford, rondde oog-in-oog met FC Twente-keeper Joël Drommel koelbloedig af.

Iets wat invaller Lars Veldwijk zo’n twintig minuten later niet lukte. De aanvaller uit Amstelveen, die zijn basisplaats al lange tijd kwijt is, faalde bij een 1-1 stand de bal oog-in-oog met Drommel in het doel te tikken. In plaats daarvan krulde hij de bal ver naast de paal. Vlak voor het einde van het duel leek de aanvaller de eerder om zeep geholpen kans alsnog recht te kunnen trekken, maar Dervisoglu kon de bal niet diep geven, waardoor Drommel niet hoefde op te treden.

De doelman behoedde zijn ploeg meermaals voor een vroege achterstand door twee inzetten van Jürgen Mattheij en Abdou Harroui op miraculeuze wijze over de lat te tikken.

De bezoekers, getraind door Gonzalo Garcia Garcia, deden zeker niet veel onder voor de Kasteelheren. Nadat de Enschedese volksclub in de tweede helft lange tijd gevaarlijk was, besloot Henk Fraser de nodige zekerheid in zijn team te bouwen. Deroy Duarte, die wordt beschouwd als een van de grootste talenten van de afgelopen jaren, maar dit seizoen nauwelijks aan spelen toekomt, moest voor de broodnodige rust zorgen op het Rotterdamse middenveld.

Iets wat lange tijd niet lukte. FC Twente was de gevaarlijkste ploeg in de tweede helft en kwam regelmatig op de Rotterdamse speelhelft. Dit veranderde in de slotfase toen de bezoekers verder moesten met tien man door een rode kaart voor verdediger Pleguezuelo, die Halil Dervisoglu uitschakelde met een elleboogstoot.

De Rotterdammers kregen meer ruimte en profiteerden hier optimaal van. Tegen het einde van de wedstrijd schoot Smeets Sparta met een weergaloze treffer naar de verdiende 2-1 overwinning. Even leek daar nog een derde doelpunt bij te komen, maar invaller Joel Pirroe mikte in de absolute slotfase over.

Foto: Mischa Keemink


 

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl