Kick Off Wijksportvereniging in Zuid en Oost

SCHIEDAM – Op woensdagmiddag 30 september zal in sportzaal Zuid en in de peuterspeelzaal van de Sint Willibrordusschool de Kick Off van de Wijksportvereniging Zuid plaatsvinden. Op hetzelfde moment vindt in sportzaal Oost de Kick Off van de Wijksportvereniging Oost plaats voor de kinderen uit de wijk Oost. In beide wijken krijgen kinderen uit het basisonderwijs de mogelijkheid om tussen 13.30 en 15.30 uur kennis te maken met verschillende sporten die binnen deze Wijksportverenigingen worden aangeboden.

 Wijksportvereniging

De Wijksportvereniging is een initiatief van de gemeente Schiedam. Binnen een wijksportvereniging kan er gekozen worden uit verschillende sporten. Er wordt in de buurt van de school gesport. Kinderen krijgen les van professionele trainers, er kan met andere kinderen een sport worden beoefend, toernooitjes worden gespeeld en dat allemaal in de eigen wijk. Door de komst van de Wijksportvereniging kan er wekelijks op een vast moment na schooltijd worden gesport. De Kick Off is een eerste kennismaking. Kinderen van de scholen in de wijken Zuid en Oost hebben nu de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een verdere kennismakingsperiode van zes weken. Deze periode start na de herfstvakantie. Na deze zes weken bepalen de kinderen of zij lid worden van de Wijksportvereniging en dus wekelijks gaan trainen bij een van de sportaanbieders.

Betrokken organisaties

Alle basisscholen in de wijken Zuid en Oost en het team Zorg, Welzijn en Sport van de

gemeente Schiedam werken nauw samen binnen de Wijksportvereniging. Verder zijn de sportverenigingen DansZee (kleuterdans + streetdance), ssv. HBSS (zaalvoetbal), Ped’s Sports Centre (budosporten), AXIA (turnen), Tennispark Spieringshoek (tennis), Move 4 You (volleybal), Juventus (basketbal) en Otter Sport(step-aerobics) als samenwerkingspartner betrokken.

 

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie