Rudy Bänffer: “Southbeach als opstap voor de wijksportvereniging”

SCHIEDAM – Morgen barst Southbeach Schiedam weer los ! Van 15 t/m 19 september organiseert de gemeente Schiedam in samenwerking met de Nederlandsse Beachsoccerbond en de Schiedamse sportverenigingen tal van (Sport) activiteiten voor jong en oud. Het Schiedams kampioensschap beachsoccer voor basisscholen, Yoga lessen, turnlessen en tal van andere sport gerelateerde activiteiten zullen gedurende deze periode de revu paseren en dat allemaal tegen het prachtige decor van de Maasboulevard in Schiedam- Zuid.

Rudy Bänffer, Consulent Sportstimulering bij de gemeente, is de drijvende kracht achter het succesvolle evenement dat dit jaar haar tweede editie kent,” Als gemeente vinden wij het belangrijk dat onze bewoners op alle niveau’s en op alle leeftijden in aanraking komen met sport.” legt hij de intentie van het evenement uit.
De doelstelling is het kennismaken met verschillende vormen van sporten en bewegen, waardoor wijkbewoners worden geprikkeld om meer te gaan sporten en bewegen. Door het verbinden van verschillende doelgroepen en organisaties uit de wijk, waarin sport als middel wordt ingezet om de leefbaarheid in de wijk  te verbeteren.” verduidelijkt hij zijn verhaal.

Wijksportvereniging

Het evenement staat niet op zichzelf en geld als een startmoment om de zogenoemde “wijksportvereniging” onder de aandacht te brengen die gedurende het hele jaar in de diverse wijken van de stad actief is, Bänffer hierover,” We zijn twee jaar geleden begonnen met het opzetten van de wijksportvereniging en dat is een enorm succes gebleken. De wijksportvereniging zorgt op wijkniveau dat de wijkbewoners op een laagdrempelige manier in aanraking komen met diverse sporten van daaruit kan de stap naar de “echte” sportvereniging worden gemaakt,” legt hij uit.

Voetbal, turnen, judo of dansen, het aanbod is zo gevarieerd dat er voor een ieder wel wat bijzit. Dat de wijkvereniging een succes genoemd mag worden vertellen de cijfers,” de afgelopen periode hebben al ruim 50 basisschoolleerlingen de overstap gemaakt naar de diverse verenigingen, en de wijksportverenigingen groeien als kool.” kijkt de ex-voetballer tevreden naar de resultaten.

Toekomst

Als het aan Bänffer legt zal het Southbeach evenement en, daarbij de wijksportverenigingen, de komende jaren alleen maar verder groeien. Southbeach wordt een jaarlijks terugkerende activiteit in de wijk Zuid met de insteek om de hele stad te gaan betrekken, ook in de organisatie van het evenement :    “Het is de bedoeling om zoveel mogelijk partijen met elkaar in contact te laten komen. Sportverenigingen, wijkbewoners en ander initiatiefnemers zullen het draagvlak moeten worden voor de volgende edities. Het moet een echt voor de Schiedammers door de Schiedammers evenement worden !” legt Bänffer de plannen verder uit.

Inschrijven

Aankomende dinsdag 15 september zal de officiële opening plaatsvinden. Vanaf dat moment zal er van vroeg tot laat van alles te doen zijn op de Maasboulevard. Onder andere judo, yoga, voetbal, beachvolleybal en dansen zullen de revu paseren. Ook is het mogelijk met je schoolteam te strijden om het Schiedams kampioensschap beachsoccer op woensdagmiddag. De veteranen zijn vrijdag 18 augustus aan de beurt! Meedoen kan nog steeds (gratis), inschrijven kan hier of kom gewoon als toeschouwer !
Zaterdag 19 september zal Southbeach 2015 worden afgesloten met een wedstrijd tegen een team van bekende Nederlanders !

Het complete programma:

Tijden Wat is er te doen
09.00-11.00 BEACHVOLLEYBALTOERNOOI BEREN HOLDING (BSBN)Diverse teams vanuit de Beren Holding (24 vestigingen vanuit heel Nederland) zullen hier de sportieve strijd met elkaar aan gaan.

Teams zijn voorafgaand ingschreven

11.00-12.00 OFFICIËLE OPENING SOUTH-BEACH (BSBN)Onderbreken van het beachvolleybaltoernooi voor de officiële opening.

Work Out onder leiding van Anuschka Coumou (DansZee) voor basisscholieren, senioren en overige belangstellenden.

Toegang + deelname gratis

12.00-16.00

 

VERVOLG BEACHVOLLEYBALTOERNOOI BEREN HOLDING (BSBN)Diverse teams vanuit de Beren Holding (24 vestigingen vanuit heel Nederland) zullen hier de sportieve strijd met elkaar aan gaan.

Teams zijn voorafgaand ingschreven

14.00-16.00 KOERSBAL ROND HET BEACHVELD VOOR SENIOREN (SENIOREN WELZIJN)Speciaal voor senioren wordt op locatie een demonstratie koersbal uitgevoerd. Deelnemers zijn van harte welkom om deel te gaan nemen.

Toegang + deelname gratis

15.30-18.00 SPORT- EN SPELINSTUIF OP EN RONDOMD BEACHVELD VOOR KINDEREN (LENTIZ LIFE COLLEGE – SPORTCOACHES)Kom Kids + geïnteresseerde kinderen 4 t/m 12 jaar o.l.v. Sportcoaches.

Toegang + deelname is gratis

18.00-19.00 TRAINING SCHIEDAMSE SPORTVERENIGING(EN) OP HET BEACHVELD (BSBN)Sportvereniging is op voorhand aangemeld, eventuele geïnteresseerden kunnen in overleg deelnemen.

Sportvereniging is op voorhand uitgenodigd

19.00-20.00 TRAININGEN SCHIEDAMSE SPORTVERENIGING(EN) OP HET BEACHVELD (BSBN)Sportvereniging is op voorhand aangemeld, eventuele geïnteresseerden kunnen in overleg deelnemen.

Sportvereniging is op voorhand uitgenodigd

Woensdag 16 september 2015
Tijden Wat is er te doen
09.00-10.15 10.30-11.45 YOGA ON THE BEACH (INTEGRALE YOGA SCHIEDAM)Yoga training op het zandveld. Twee momenten om deel te nemen aan deze rustgevende vorm van bewegen.

Gratis deelname – doelgroep volwassenen

10.30-11.30 HARDLOPEN ONDER LEIDING VAN HARDLOOPTRAINER (KETELLOPERS – RUUD FIGEE)Vanaf de locatie Southbeach zal er gestart worden met een training hardlopen. Geïnteresseerden kunnen zich ter plaatse aanmelden en eens kennismaken met het lopen in groepsverband.

Gratis deelname – doelgroep 55+

10.00-11.00 SENIOREN SPORTINSTUIF 55+ (MIEP KERKLAAN)Warming up in combinatie met verschillende sport- en bewegingsvormen.

Gratis deelname – doelgroep 55+

11.00-12.00 SENIOREN SPORTINSTUIF 55+ (MIEP KERKLAAN)Warming up in combinatie met verschillende sport- en bewegingsvormen.

Gratis deelname – doelgroep 55+

12.00-13.00 GEEN PROGRAMMA ! MOGELIJKHEID TOT (EXTRA) INSCHRIJVING MIDDAGPROGRAMMA
13.00-17.00

 

 

13.00-17.00

 

SCHIEDAMS KAMPIOENSCHAP BEACHSOCCER VOOR BASISSCHOOLJEUGD GROEP 5/6 EN GROEP 7/8 (BSBN)Mix jongens/meisjes teams is toegestaan. Voor de jeugd vanuit Schiedam, Kom Kids, Sportvereniging etc. Begeleider (18 jaar of ouder) per team is verplicht.

Gratis deelname, voorafgaand online inschrijving mogelijk via www.southbeachschiedam.nl/inschrijven + ter plaatse inschrijven als er ruimte is! 

SPORT- EN SPELINSTUIF OP EN RONDOMD BEACHVELD VOOR KINDEREN (LENTIZ LIFE COLLEGE – SPORTCOACHES)

Kom Kids + geïnteresseerde kinderen 4 t/m 12 jaar o.l.v. Sportcoaches.

Toegang + deelname is gratis

17.00-17.30 AFSLUITING SCHIEDAMS KAMPIOENSCHAP BEACHSOCCER + PRIJSUITREIKING
17.00-17.30

 

INSCHRIJVING 4 TEGEN 4 BEACHVOLLEYTOERNOOI NETWERK(BSBN)Toernooi voor de leden van de winkeliersvereniging, bewonersvereniging, bedrijven, onderwijs, geïnteresseerden + versnapering op locatie. Er is slechts ruimte voor 16 teams. Teams krijgen na de inschrijving een voucher mbt. de versnapering.

Gratis deelname, voorafgaand online inschrijving mogelijk via www.southbeachschiedam.nl/inschrijven + ter plaatse inschrijven als er ruimte is! 

17.30-20.00 4 TEGEN 4 BEACHVOLLEYBALTOERNOOI NETWERK + AFSLUITENDE VERSNAPERING (BSBN + BARNEY BEER)Toernooi, aansluitend prijsuitreiking en afsluiting avonddeel.

Gratis deelname. Toeschouwers uiteraard van harte welkom!

Donderdag 17 september 2015
Tijden Wat is er te doen
09.00-12.00 SPORTDAG ST. WILLIBRORDUS, ONDERBOUW (BSBN, SWS WELZIJN, LENTIZ LIFE, PED’S SPORTS CENTRE, MOVE 4 YOU, HBSS, DANSZEE)Start: Warming Up – gezamenlijk dans.

Sportdag met verschillende sport- en beweegactiviteiten op en rond het beachveld voor de kinderen van de St. Willibrordus (onderbouw)

Leerlingen van de verschillende scholen zijn op voorhand uitgenodigd

12.00-13.00 LUNCH ST. WILLIBRORDUS RONDOM HET BEACHVELDLeerlingen hebben de mogelijkheid om hier gezamenlijk te lunchen en te spelen op locatie
13.00-15.30 WORKSHOPS + WEDSTRIJDJES BEACHVOLLEYBAL JONGEREN VOORTGEZET ONDERWIJS (MOVE 4 YOU)Jongeren vanuit het voortgezet onderwijs maken kennis met deze sport en gaan uiteindelijk proberen om wedstrijdjes te spelen

Leerlingen van de verschillende scholen zijn op voorhand uitgenodigd

15.30-18.00 SPORT- EN SPELINSTUIF OP ZAND VOOR KINDEREN (LENTIZ LIFE COLLEGE – SPORTCOACHES)Kom Kids + geïnteresseerde kinderen 4 t/m 12 jaar o.l.v. Sportcoaches.

Toegang + deelname is gratis

17.00-20.00 BEACHVOLLEYBALTOERNOOI (4 TEGEN 4) AMBTENAREN, WIJKBEWONERS, JONGEREN ETC.Verschillende teams hebben de mogelijkheid om hier een gezellig en sportief toernooi te spelen. Online inschrijving via www.southbeachschiedam.nl/inschrijven VOL= VOL !!

Vrijdag 18 september 2015
Tijden Wat is er te doen
09.00-12.00 SPORTDAG ST. WILLIBRORDUS, BOVENBOUW (BSBN, SWS WELZIJN, LENTIZ LIFE, PED’S SPORTS CENTRE, MOVE 4 YOU, HBSS, DANSZEE)Deel 1: Start: Warming Up – gezamenlijk dans.

Sportdag met verschillende sport- en beweegactiviteiten op en rond het beachveld voor de kinderen van de St. Willibrordus (bovenbouw)

Leerlingen van de verschillende scholen zijn op voorhand uitgenodigd

12.00-13.00 PAUZE MOMENT LEERLINGEN ST. WILLIBRORDUSLeerlingen hebben de mogelijkheid om hier gezamenlijk te lunchen en te spelen op locatie
13.00-15.00

 

SPORTDAG ST. WILLIBRORDUS, BOVENBOUW (BSBN, SWS WELZIJN, LENTIZ LIFE, PED’S SPORTS CENTRE, MOVE 4 YOU, HBSS)Deel 2: Sportdag met verschillende sport- en beweegactiviteiten op en rond het beachveld voor de kinderen van de St. Willibrordus (bovenbouw)

Leerlingen van de verschillende scholen zijn op voorhand uitgenodigd

15.00-15.30 AFSLUITING SPORTDAG ST. WILLIBRORDUS OP BEACHVELD
15.30-17.30 RUIMTE VOOR SPONTANE INIATIEVEN OP HET BEACHVELDSPORT- EN SPELINSTUIF OP ZAND VOOR KINDEREN (LENTIZ LIFE COLLEGE – SPORTCOACHES)

Kom Kids + geïnteresseerde kinderen 4 t/m 12 jaar o.l.v. Sportcoaches.

Toegang + deelname is gratis

17.00-20.00 VETERANEN VOETBAL 6 TEGEN 6 OP ZAND. (BSBN)Teams van Schiedamse (voetbal-) verenigingen hebben de mogelijkheid om hier een gezellig en sportief toernooi te spelen. Online inschrijving via www.southbeachschiedam.nl/inschrijven VOL= VOL !!

Zaterdag 19 september 2015
Tijden Wat is er te doen
11.00-11.30

 

 

11.30-12.45

 

SPORTIEVE OPENING MET DJ OP HET BEACHVELD (BSBN, DANSZEE)Diverse doelgroepen kunnen deelnemen aan een sportieve warming up op het beachveld.

Gratis deelname, ter plaatse aanmelden

 

BEACH-SOCCER WEDSTRIJDJES SPONTANE DEELNAME TER VOORBEREIDING OP DE MIDDAGWEDSTRIJD (BSBN)

Gratis deelname, ter plaatse inschrijven

11.00-15.30 KNUTSEL-ACTIVITEITEN JEUGD + KINDERACTIVITEITEN JEUGD (TRAILER KOMKIDS)Gratis deelname, ter plaatse inschrijven
13.00-14.00 BEACHVOETBALWEDSTRIJD BEKENDE SPELERS & LOKALE SPELERS (BSBN + HBSS)Deze wedstrijd wordt gespeeld op een officieel beachvoetbalveld. Wie deze bekende spelers zijn houden we nog even geheim.

Gratis toegang: Kom vooral kijken naar deze prachtige wedstrijd

14.00-15.00 VRIJE INSTUIF OP BEACHVELD, SPONTANE INITAITIEVEN, HANDTEKENINGEN/FOTO’S VIP’SGratis deelname. Toeschouwers uiteraard van harte welkom!
15.00-15.30 AFSLUITING OP HET BEACHVELD MET DJ/ZANGER (BSBN + DJ)Gezellige afsluiting met muziek en dans.

Gratis deelname. Toeschouwers uiteraard van harte welkom!

 

 

 

 

 

 

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl