Leon Korpel ‘homert’ Schiedam naar winst

 

Schiedam –  De honkballers van SV&HV Schiedam zijn gistermiddag ternauwernood ontsnapt aan een nederlaag. In het gezellig druk bezochte Sportpark Bijdorp wonnen de Schiedammers in de 10e inning van Braves met 7-6.

Lang leek het erop, dat de Gouwenaren de ploeg van coach Gershwin Hernandez de derde nederlaag van het seizoen zouden bezorgen. In 7 innings was het jonge, maar prima spelende Braves uitgelopen naar een 1-6 voorsprong. Het enige punt van SV&HV Schiedam werd in de vierde slagbeurt gescoord door Tjeerd Boer. Na zijn double werd hij door Dario Spruit Bleeker nog eenhonk verder gebracht, en kwam vervolgens over de thuisplaat door een opofferingsslag van Roeland Offermans.

Pas in de 8e inning kon SV&HV Schiedam het de ploeg uit Gouda moeilijk maken. Eerst scoorde Gino Spruit Bleeker, en daarna haalde Leon Korpel voor de eerste keer flink uit. Met twee honken bezet sloeg hij een homerun met Lennard Bol en Dario Spruit Bleeker op de honken.

Met een achterstand van 5-6 ging iedereen er in de 9einning maar eens goed voor zitten. Roland van Ee opende met een honkslag en werd door middel van stootslagen naar het derde honk geloodst. Met drie honken bezet kon Roland van Ee uiteindelijk de gelijkmaker scoren door een ‘hit by pitch’ op Schiedammer Tjeerd Boer.

In de verlenging moesten de Schiedammers alle zeilen bijzetten. Met nul uit en het tweede én derde honk bezet,leek het erop dat Braves opnieuw een voorsprong zou gaan nemen. Het lukte SV&HV Schiedam echter om de deur gesloten te houden.

In de gelijkmakende 10e slagbeurt opende SV&HV Schiedam met Leon Korpel aan slag. En opnieuw haalde hij flink uit en verdween de bal over de hekken. Zijn tweede homerun van de wedstrijd was goed voor een 7-6 overwinning.

De vreugde was groot, en later nog groter toen bekend werd dat concurrent Alphians had verloren van Domstad Dodgers. Koploper SV&HV Schiedam staat daardoor nu 4 punten los van Alphians.

Op zondag 12 augustus wordt de competitie vervolgd met een uitwedstrijd tegen Blue Lions Tilburg.

Foto: Judith Droog

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com