Nieuwe velden voor SV&HV Schiedam

 

Schiedam – De gemeenteraad van Schiedam is van de week akkoord gegaan met een herindeling van het softbal- en honkbalcomplex in Sportpark Bijdorp. Door deze herindeling verkrijgt de florerende vereniging SV&HV Schiedam compleet nieuwe velden inclusief Ledverlichting.

Reden om de huidige ligging van vooral het honkbalveld aan te passen, is de veiligheid van de woonwijk Bijdorp en de achter het honkbalveld gelegen scouting. Ver geslagen ballen verdwijnen momenteel in de woonwijk en op het terrein van de scouting, waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan.

Het honkbalveld komt op de plaats waar nu nog het softbalveld is gelegen. De backstop (het grote hek achter de thuisplaat) zal nabij het clubgebouw komen te liggen. Dit geldt tevens voor het nieuwe softbalveld, maar dan aan de andere zijde van het clubgebouw. Wedstrijden kunnen dus in 2019 vanaf het terras bij het clubgebouw worden gadegeslagen.

Door de omzetting zullen beide velden voortaan voldoen aan de door de soft- en honkbalbond (KNBSB) gestelde eisen. Het huidige honkbalveld voldoet niet aan deze eisen. Tevens worden beide velden voorzien van totaal 21 lichtmasten. De vereniging SV&HV Schiedam krijgt hierdoor ruimte om ook door de weeks wedstrijden te spelen en te trainen.

Met de herindeling is een bedrag gemoeid van circa 8 ton.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com