MSV’71 dik verdiend langs Erasmus

Maassluis – De 1-0 overwinning, die M.S.V.’71 afgelopen zaterdag in eigen huis boekte tegen Erasmus was meer dan verdiend. Maar de overwinning had veel hoger kunnen uitpakken als de ploeg van trainer Harry van Kapel beter met de kansen was omgesprongen. Nu kon Jeremy van Loenen (foto) zich bekronen tot matchwinner.

Hoewel M.S.V.’71 destijds het uitduel tegen Erasmus met 3-1 verloor waren de verwachtingen voor de return toch aardig hoog gespannen in het Maassluise kamp. Want Harry van Kapel kan inmiddels weer een beroep doen op de lang geblesseerde sterkhouders Dylan Dijksman, Paul Dorsman en Jeremy van Loenen, die lange tijd in de ziekenboeg vertoefden.

Toch moest Harry van Kapel ook nu weer een beetje puzzelen met zijn opstelling omdat Tom Leinweber (bovenbeen) en Dennis Veldkamp (griep) en Matthijs Jansen niet beschikbaar waren. Marnix Louter had in het doel de voorkeur gekregen boven Wesley van ‘t Wout. En Mohammed Rasuli speelde op het middenveld.

Vanaf het begin maakte de thuisploeg de intenties voor deze middag duidelijk. De 3 punten moesten in Maassluis blijven. Het overwicht was er inderdaad, het betere spel en de kansen ook, maar de afronding liet duidelijk te wensen over. De eerste grote kans was voor de mee opgekomen verdediger Ricardo de Jager. Maar zijn vizier en later ook dat van Dylan Dijksman, Jack van der Vlugt, Jeremy van Loenen en Rogier Pon stond niet echt op scherp. Toen debutant Pon even later wel raakschoot keurde de verder uitstekend leidende scheidsrechter Gerhard Frikken de treffer af op aanraden van grensrechter Piet van Dam. Achteraf bleek deze beslissing onterecht.

De bezoekers deden af en toe ook van zich spreken. Vooral de als jonge veelbelovende Ibrahim el Assili of de gevaarlijke Dennis Geurse zich met het spel bemoeiden. Maar ook M.S.V.’71 doelman Marnix Louter hield vrij eenvoudig zijn doel schoon.

Na de pauze zagen we eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Thuisploeg M.S.V.’71 domineerde het duel terwijl de bezoekers gokten op de counter. Ook nu grossierde M.S.V.’71 in een aantal dotten van kansen. De beste mogelijkheden waren er voor Jack van der Vlugt en Dylan Dijksman, maar de prima doelman Tim Geurse bleef heel lang overeind. Tot de 88e minuut. Toen kreeg M.S.V.’71 alsnog de beloning voor het betere spel. Jack van der Vlugt stond met een afgemeten voorzet aan de basis. Invaller Christian van der Pol kon er net niet bij, maar Jeremy van Loenen wel. Vanuit een moeilijke hoek besliste hij uiteindelijk het duel met een voortreffelijk doelpunt. (1-0).

Daarmee kreeg M.S.V.’71 de 3 punten die het verdiende en blijft na de winterstop nog ongeslagen.

De na lang blessureleed in de basis teruggekeerde verdediger Paul Dorsman was blij met zijn rentree en de overwinning: “Ik vind dat we dik verdiend gewonnen hebben. We speelden goed, bouwden goed op en creëerden genoeg kansen. Als we een paar van de vele kansen hadden benut was de overwinning veel hoger uitgevallen. Maar de laatste pass was vaak net niet goed genoeg. Ik vond Erasmus tegenvallen. Het leek erop of zij er niet zoveel zin in hadden”. Paul Dorsman kwam dit seizoen over van Excelsior’M maar maakte door blessureleed nog niet veel minuten in de hoofdmacht van M.S.V.’71.  “Dit is pas mijn eerste volledige competitie wedstrijd. En gelijk 90 minuten. Zonder last. Daar ben ik heel blij mee. Ik ben wel helemaal kapot. Ik ben nogal blessuregevoelig. Bij Excelsior’M ook al. Mijn laatste volledige wedstrijd bij M.S.V.’71 was in de voorbereiding. Ik weet niet eens meer hoe lang dat al geleden is. Een maand of 3 a 4 denk ik. Vlak voor de winterstop was ik blessurevrij,  maar in onderling overleg is besloten dat ik na de winterstop weer volledig mee zou gaan doen. In het vriendschappelijke duel tegen VFC heb ik vorige week 30 minuten gespeeld en afgelopen dinsdag tegen Abbedam een halve wedstrijd. En nu dus 90 minuten. Daar ben ik heel blij mee. En ook nog de 0 gehouden. Ik ben al met al dik tevreden”.

Bron: MSV’71


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl