Rotterdam – Na een laat gelijkspel in Nijmegen en daarmee het verlies van de koppositie was er voor Sparta veel aan gelegen de aansluiting te behouden. Desalniettemin was het jong PSV wat vrijwel direct een grote kans kreeg via PSV’s spelbepaler Verreth. Doelman Kortsmit was gelukkig wel direct bij de les en kon de kopkans pareren. In de 3e minuut kwam een mooie aanval over een aantal schijven voor de voeten van de in de basis teruggekeerde Dervisoglu. Zijn schot was echter uit een te moeilijke hoek om echt gevaar te stichten. Sparta bleef wel het betere van het spel houden. Een afgeslagen corner werd vervolgens door de PSV defensie niet goed verwerkt en belandde voor de voeten van de vrijstaande Duarte. Zijn schot mist echter precisie.

Zo af en toe wist jong PSV er echter wel gevaarlijk uit te komen met name via de rechterkant. Na goed opkomen van rechtsback Teze kon de voorzet nog net worden verwerkt door Auassar ten kostte van een corner.

Sparta was hiermee gewaarschuwd en bleef wel de bovenliggende partij maar wist weinig met het balbezit te doen. Zoals zo vaak in de voetballerij was het dan ook PSV dat via spits Piroe een goede kans kreeg op de voorsprong. Uitstekend handelend optreden van doelman Kortsmit kon dit voorkomen.

De tweede helft begon voor Sparta furieus. Vrijwel direct dacht Sparta op 1-0 te komen maar de verlengde kopbal van Auassar bleek uit buitenspel positie. Niet veel later lag het spel geruime tijd stil door een op het oog ernstige blessure van Bradley Martis. Na de lange blessure behandeling oogde Sparta aangeslagen. Tot tweemaal toe moest keeper Kortsmit zich uitstrekken.

Sparta wist wel het spel wat meer naar zich toe te trekken maar echte kansen kwamen er tot onvrede van het thuispubliek niet echt. Ook een echt slotoffensief ontbrak ditmaal en zo verspeelde Sparta onnodig voor de tweede keer op rij kostbare punten in de strijd om de titel.

Foto: Mischa keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl