Sparta doet vol mee voor Europees voetbal na zege op Vitesse

ROTTERDAM – Sparta Rotterdam heeft de uitstekende vorm van de afgelopen wedstrijden ook tegen Vitesse voortgezet. Henk Fraser heeft van zijn ploeg een hecht collectief gemaakt en ervoor gezorgd dat geen enkele club het makkelijk heeft tegen de Rotterdammers. Zo kreeg ook Vitesse de deksel op de neus: 3-0.

Sparta speelde op het Kasteel een ijzersterke eerste helft. In 45 minuten hoefde Okoye slechts éénmaal handelend op te treden na een afstandsschot. Sparta daarentegen creëerde met goed voetbal een aantal behoorlijke kansen. Met name Smeets was erg actief. Na een goede bal van Mijnans lobde hij de bal over Pasveer, maar hij gaf zijn inzet uiteindelijk niet genoeg vaart mee. Even later was het alsnog raak voor de aanvallende middenvelder. Na een goede voorzet van Engels kopte Smeets de bal knap achter Pasveer.

In de tweede helft werd Vitesse een stuk sterker en werd Sparta teruggedrongen. Toch creëerde de ploeg uit Arnhem, evenals andere tegenstanders van Sparta, weinig tot geen kansen. Alleen Bazoer wist van afstand de lat te raken. Na een fase van overleven kwam Sparta echter wat meer uit zijn schulp en dit leverde uiteindelijk de 2-0 op. Thy stond bij een corner helemaal vrij en kopte de bal goed achter Pasveer. Het verzet van Vitesse was daarna gebroken en Sparta liep zelfs snel uit naar 3-0. Emanuel Emegha, product uit de jeugdopleiding, leidde een aanval in en kreeg de bal uiteindelijk via Meijers op een presenteerblaadje. De jonge spits vierde zijn doelpunt met veel emotie. Sparta kreeg nog een aantal kansen, maar gescoord werd er niet meer. Niemand in Rotterdam zal daar echter een seconde slechter van slapen, want Sparta is goed op weg om een plek in de play-offs om Europees voetbal te veroveren.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl