Sparta pakt opnieuw volle buit op Het Kasteel

ROTTERDAM – Sparta Rotterdam heeft vrijdagavond met 4-2 (3-2) gewonnen van hekkensluiter Jong FC Utrecht. De Rotterdammers toonden veerkracht na een zwak begin. Spits Lars Veldwijk ontpopte zich met drie treffers tot man van de wedstrijd.

Sparta begon fel aan de wedstrijd. Na een voorzet van Janne Saksela had Royston Drenthe de uitgelezen kans om de Rotterdammers na één minuut spelen op voorsprong te schieten. Zijn doelpoging belandde echter in de handen van doelman Thijmen Nijhuis. Tegen alle verhoudingen in werd het na zeven minuten ineens 0-1. Een voorzet van de rechterkant werd feilloos binnen gewerkt door spits Sylla Sow. De Spartaanse achterhoede zag er ongelukkig uit. Even later was Spartaan Deroy Duarte dichtbij de gelijkmaker, maar Nijhuis keerde zijn poging. Sparta domineerde en werd een paar keer gevaarlijk. Toch kwam Jong FC Utrecht via Nick Venema in de dertiende minuut op 0-2. Sparta probeerde terug te komen, maar makkelijk ging dat beslist niet. Na 27 minuten was het dan eindelijk wel raak. Uit een corner van Verhaar ging de bal via Adil Auassar in het doel. De beleving kwam terug en de kansen voor de Rotterdammers namen toe. Uit een strafschop maakte Veldwijk er na 31 minuten spelen 2-2 van. Sparta maakte er na de 2-2 een waar voetbalfeest van. Na een combinatie tussen Thomas Verhaar en Halil Dervisoglu stond Lars Veldwijk vogelvrij voor het doel, en maakte hij de 3-2.

In de tweede helft was Sparta goed bij de les. Royston Drenthe schoot hard op de goal, maar doelman Nijhuis kon een vierde Spartaanse treffer op het nippertje voorkomen. Op het uur had verdediger Janne Saksela de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd definitief te beslissen. De hoekschop van Thomas Verhaar werd echter net naast gekopt. Even later was het alsnog raak, Halil Dervisoglu stak de bal diep naar Veldwijk, die er 4-2 van maakte. Het betekende zijn derde doelpunt van het duel, en dertiende doelpunt van het seizoen. In de resterende tweede helft waren er mogelijkheden voor onder meer Veldwijk, maar deze misten allemaal doel, zo eindigde het duel in 4-2.

Opstelling Sparta Rotterdam:

Kortsmit: Saksela, Wuytens, Martis (25’ Wijnaldum), Drenthe, Auassar: Harroui, Duarte (85′ Duplan): Veldwijk ©, Verhaar (79′ El Kachati), Dervisoglu

Foto’s: Yannick Verhoeven


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl