ROTTERDAM – Sparta Rotterdam heeft zaterdagavond voor een stunt gezorgd door medekoploper AZ op eigen veld te verslaan. De ploeg van hoofdtrainer Henk Fraser won verrassend en vrij eenvoudig van het team van voormalig Sparta-speler Arne Slot.

Dat had geen Sparta-supporter durven dromen. Die supporters die voorafgaand aan het duel een ode brachten aan een van de bekendste supporters, Jules Deelder die afgelopen donderdag op 75-jarige leeftijd in het Rotterdamse Erasmus MC.

Na een indrukwekkende minuut stilte kwam Sparta goed uit de startblokken. De Rotterdammers speelden fel en hadden het geluk aan hun zijde. Na vijf minuten werd AZ-doelman Marco Bizot namelijk van het speelveld gestuurd. De doelman kreeg de rode kaart gepresenteerd, nadat hij Sparta-spits Ragnar Ache buiten het zestienmeter gebied neerhaalde. Middenvelder Dani de Wit werd geslachtofferd. Rody de Boer nam zijn plaats in.

De Rotterdammers profiteerden al snel van het overtal. Adil Auassar schoot de bal keihard tegen de touwen. AZ was na de openingstreffer het spoor helemaal bijster. Pas na 28 minuten kreeg de medekoploper de eerste serieuze mogelijkheid van de wedstrijd. Daarna werden de Alkmaarders wel wat sterkers, maar de vroege achterstand kwamen zij niet meer te boven.

Sparta was heer en meester op het Kasteel. Zo’n tien minuten voor de rust was het Bryan Smeets die er 2-0 van maakte.

Maar, de zorgen waren pas echt weg toen Halil Dervisoglu in de tweede helft een door Smeets versierde strafschop binnenschoot. De Rotterdammers konden opgelucht ademhalen.

De Rotterdammers voetbalden de wedstrijd eenvoudig uit. Een kwartier voor tijd, in de 75ste minuut, werd nogmaals stilgestaan bij het plotselinge overlijden van de trouwe Sparta-fan. Met een meterslang spandoek en sterretjes werd Deelder geëerd.

In de resterende minuten gebeurde er niet veel meer. Abdallah Aberkane maakte nog wel zijn debuut in het Sparta-shirt. Hij verving Dirk Abels, die vanaf de reservebank zag dat zijn ploeg ook in de blessuretijd niet in gevaar kwam. Zo bleef het 3-0.

Door deze overwinning gaat Sparta met een goed gevoel de winterstop in. De ploeg van Henk Fraser staat nu op 23 punten.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl