Sparta Rotterdam trakteert publiek op drie punten tijdens verjaardag

ROTTERDAM – Het jarige Sparta Rotterdam heeft de avondwedstrijd tegen MVV Maastricht eenvoudig weten te winnen. Na negentig minuten stond er een 2-0 eindstand op het scorebord, daarmee bleef de schade beperkt voor de Limburgers. Zij kwamen nauwelijks in het stuk voor,

Henk Fraser voerde een aantal wijzigingen door in vergelijking met de met 1-5 gewonnen wedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Zo keerde Roy Kortsmit terug tussen de doelpalen en werd Lars Veldwijk verkozen boven Halil Dervisoglu in de punt van de aanval. Laatstgenoemde kreeg voor aanvang van de wedstrijd de bronzen stier uitgereikt voor beste talent van de derde periode in de Keuken Kampioen Divisie.

De openingsfase was voor de Rotterdammers. Lars Veldwijk, die dus weer eens in de basis mocht beginnen, en Mohamed Rayhi waren dichtbij. Sparta was ijzersterk en leek na twintig minuten terecht op 1-0 te komen, maar het houtwerk kraakte een inzet van Ragnar Ache. De Kasteelheren, die vandaag precies 131 jaar geleden werden opgericht, maakten het spel en lieten de Limburgse tegenstander geen moment echt in de wedstrijd komen. Het was dan ook een wonder dat de Rotterdammers ondanks het flink aantal kansen dat het creëerde niet op voorsprong wist te komen. Even leek daar verandering in te komen toen Mohamed Rayhi wist te scoren, maar zijn inzet trof wel doel, maar werd wegens buitenspel afgekeurd. MVV voetbalde nonchalant en afgezien van een aantal kleine speldenprikjes kwamen ze niet in het spelbeeld voor. Het mocht een klein wonder genoemd worden dat het lang 0-0 bleef. Aanvoerder Veldwijk was in de slotfase van de eerste helft een aantal keer dichtbij de openingstreffer, maar een doelpunt kwam er in het eerste bedrijf niet meer.

De tweede helft begon met billenknijpen. MVV-speler Joeri Schroijen ging snel door vanaf de linkerkant, maar zijn inzet werd uit de doelmond weggewerkt, Aan de andere kant was het uit de daaropvolgende counter wel raak. Lars Veldwijk schoot nog op de prima keepende Luuk Koopmans, maar Ache wist daarna wel voor leeg doel te scoren, 1-0. Twee minuten later was het wel raak voor de international van Zuid-Afrika na een splijtende steekpass van Laros Duarte schoot hij vanaf rechts diagonaal binnen. Sparta speelde makkelijk en liet MVV nauwelijks in het duel komen. Vooral de werklust van Fankaty Dabo en Lassanna Faye viel op, maar ook Lars Veldwijk toonde strijdlust, iets waar het de laatste weken geregeld aan ontbrak.

Halil Dervisoglu viel dertien minuten voor het einde van de wedstrijd in. Zijn eerste balcontact zorgde direct voor een gevaarlijke situatie, maar trof geen doel. In de slotfase bleef Sparta druk uitoefenen op het doel van de bezoekers. Lars Duarte maakte met nog drie minuten officiële speeltijd op de klok aan alle onzekerheid een einde, maar zijn inzet werd wegens buitenspel afgekeurd.

In de slotfase maakte Bradly van Hoeven zijn debuut in het rood-wit van de Rotterdammers. De vleugelaanvaller, die in de jeugd van Excelsior Maassluis speelde mocht vijf minuten meespelen, maar dat veranderde niks aan de uitslag. Sparta won dik verdiend met 2-0 van MVV Maastricht.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl