ROTTERDAM – Sparta heeft op haar eigen Kasteel uitstekende zaken gedaan door met 2-1 te winnen van Helmond Sport. De ploeg van oefenmeester Alex Pastoor verzuimde in de openingsfase de voorsprong te pakken en moest toezien dat de bezoekers na een kwartier totaal uit het niets de voorsprong pakte.
10 minuten voor tijd werd Loris Brogno namens de thuisploeg in de zestien meter gevloerd en de toegekende strafschop werd door Thomas Verhaar onberispelijk binnengeschoten: 1-1
Na de rust kreeg de thuisploeg op jacht naar de voorsprong loon naar werken: het was wederom clubtopscorer Verhaar die met een schitterend afstandsschot de Rotterdammers op voorsprong zette en de overwinning ondanks een slotoffensief van de bezoekers veilig stelde.
Door de overwinning van Sparta en het verlies van NAC en Go Ahead Eagles  gaan de Rotterdammers nu met 3 punten voorsprong en een wedstrijd minder op de nieuwe nummer 2 Eindhoven fier aan kop in de Jupiler League.