Vier treffers Nooteboom tegen Zestienhoven

 

Schiedam – Nadat Kethel Spaland afgelopen week zijn eerste nederlaag van het seizoen leed, hebben de Schiedammers de rug weten te rechten. Op het eigen Sportpark werd Zestienhoven met 4-2 verslagen. Grote man vanmiddag was Yuri Nooreboom, die de gehele Schiedamse productie voor zijn rekening nam.

Toch speelden de Schiedammers de eerste helft zeer matig. Het spel was rommelig en menig duel werd verloren. Yuri Nooteboom wist vanuit het niets toch de score te openen, nadat hij zichzelf vrijspeelde en de keeper eenvoudig wist te passeren. Lang kon Kethel Spaland niet genieten van deze voorsprong, want een minuut later zorgde een afstandsschot van 30 meter voor de terechte 1-1. Na deze gelijkmaker kregen de gasten nog enkele kansen op de voorsprong, maar keeper Michel Zuur hield de ploegen op gelijke hoogte. In de laatste minuut voor rust was het wederom Yuri Nooteboom die scoorde, omdat hij na een voorzet van Tim Lansbergen kon hij de bal binnen lopen.

Na amper tien minuten in de tweede helft maakte Nooteboom zijn hattrick, doordat hij de bal uit een vrije trap van Quincy Arnhem tot doelpunt wist te promoveren. Toch kwamen de gasten een minuut later weer terug in een wedstrijd na een dekkingsfout. Kethel Spaland speelde meer geconcentreerder dan voor rust en het wachten was op de volgende treffer, die kwam ook, nadat Nooteboom al koppend de doelman van Zestienhoven wist te passeren. Na deze 4-2 gaven de gasten zich gewonnen en had de score wellicht hoger kunnen uitvallen, al had dat dan weer teveel van het goede geweest.

“We hadden de eerste helft heel veel balverlies en speelden inderdaad rommelig” analyseerde trainer Peter van Buren. “We waren niet echt bij de les, dat viel me wel zwaar tegen. Op een gegeven moment hebben we wat omgezet, waardoor we wat meer druk naar voren konden spelen toen ging het wel iets beter, maar het was wel matig vandaag. Yuri Nooteboom was een uitzondering, hij maakte vandaag wel duidelijk het verschil.” aldus Peter van Buren, die ook Tim Oosterwaal weer minuten zag maken tot tevredenheid van de trainer.

 

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com