roembiak2

Lody Roembiak, een echte voetbalnomade. Deze middenvelder, geboren in Leiden, kwam maar liefst uit voor 6 clubs in het Nederlandse betaald voetbal. Ook speelde hij enige tijd buiten de landgrenzen en wel in Turkije, Zwitserland en Duitsland.

In 1987 maakte Lody zijn debuut in het betaald voetbal bij FC Den Haag. Helaas kwam hij niet verder dan drie optredens, waarna hij naar Sparta vertrok, wat toentertijd nog op het hoogste niveau actief was. In 2 1/2 seizoen in dienst van de Rotterdammers, kwam hij tot maar 19 optredens, waarna hij in de winterstop van 1990/ 1991 vertrok naar Cambuur Leeuwarden. Daar werd hij voor het eerst echt basisspeler en kwam meer dan 60 maal uit voor deze ploeg, waarmee hij ook promoveerde.

Na nog een verblijf bij FC Zwolle en De Graafschap vertrok hij naar Turkije om voor Antalyaspor te spelen. Ook daar speelde hij niet lang, want na een half jaar vertrok hij alweer en kwam in dienst van Veendam. In 1996 maakt hij de overstap naar FC Aurau, na twee succesvolle seizoenen in Zwitserland werd hij gecontracteerd door Werden Bremen.

Roembiak kwam in de Noord-Duitse havenstad tot 16 Bundesliga-duels en drie doelpunten. Een hardnekkige blessure en een trainerswissel deed hem buiten de selectie belanden. Na Werden Bremen kwam Lody wederom uit voor FC Aurau om zijn profcarriere af te sluiten bij Waldhof Mannheim’.

Momenteel traint Lody Roembiak het tweede elftal van vv Bergum. Daarnaast verzorgd hij samen met ex-prof René van Rijswijk een re-integratie project voor werkloze jongeren.

[slideshow_deploy id=’3595′]

Avatar foto

DoorElijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com