We gaan gewoon verder …. en wel met Dean Gorré

 

image

 

Dean Gorré, de geboren Surinamer, begon zijn profcarrierre in 1987 op 18-jarige leeftijd bij het Schiedamse SVV. Met deze club werd hij in 1990 kampioen van de eerste divisie. In 1991 ging SVV op in SVV/Dorecht’90, Dean speelde voor deze fusieclub 32 wedstrijden, waarna hij naar Feyenoord vertrok (samen met Orlando Trustfull, Errol Refos en Lloyd Kameron).

In dienst van de Rotterdammers pakte hij in zijn eerste seizoen direct de landstitel, waarin hij 25 wedstrijden actief was (2 doelpunten). Het tweede seizoen in Rotterdam was minder succesvol (mede door blessures), waardoor hij verrok naar FC Groningen. In het noorden werd hij een vaste waarde en scoorde als aanvallende middenvelder dan ook met enige regelmaat.

In 1997 werd hij door Ajax overgenomen en wederom was Gorré succesvol in zijn eerste seizoen (landskampioen en KNVB beker). In het tweede seizoen kwam hij steeds minder aan spelen toe, al won hij dat seizoen wederom de KNVB beker. Dean vetrok dan ook in naar Engeland om te spelen voor Huddlesfield Town, Barnsley.

Momenteel is Dean Gorré bondcoach van Suriname. Zijn zoon Kenji zal vanaf komend seizoen te zien zijn in de eredivisie. Hij is namelijk door ADO Den Haag gehuurd van Swansey City.

 

 

 

 

[slideshow_deploy id=’3595′]

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com