Uitgelicht: Kevin Liefhebber (Heinenoord) “deze invalbeurt smaakt naar meer”

REGIO – Deze week in uitgelicht Kevin Liefhebber. De blonde doelpuntenmachine kwam in het verleden uit voor Zwaluwen, RKWIK, Excelsior Maassluis, PPSC, Xerxes DZB en Heinenoord en was aanvankelijk afgelopen seizoen gestopt als actief selectievoetballer omdat hij het trainen niet meer kon combineren met zijn werk bij de Marechaussee. Afgelopen zaterdag maakte hij verrassend genoeg zijn rentree in de hoofdklasse bij zijn huidige club Heinenoord. Uitgerekend op bezoek bij jeugdliefde Zwaluwen viel de Schiedammer in de 60ste minuut bij een 2-0 achterstand in maar kon niet verhinderen dat zijn ploeg er met 5-0 keihard af ging. “Dit smaakt naar meer” liet Liefhebber ondanks het verlies weten. Waterwegsport keek terug en vooruit met de oud-international van het militaire elftal.

Door: Mischa Keemink

Je was toch gestopt?
“Ja eigenlijk wel. Verleden seizoen begon ik nog bij PPSC maar in de winterstop kreeg ik een andere functie bij mijn werk waardoor ik het voetballen in een selectieteam onmogelijk meer kon combineren, en dan moet je keuzes maken.

Er was nog even de flirt met VFC
“Ja ik heb uitstekende gesprekken gehad met Danny Mulder en we waren er in principe uit maar op het laatste moment heb ik toch besloten om het niet te doen omdat de toekomst in mijn werk te onzeker was qua trainingen en wedstrijden.”

Dan besluit je wel naar Heinenoord te gaan
“Ja dat was een andere situatie. Bij Heinenoord heb ik een hele mooie periode meegemaakt en heb ik altijd goede contacten onderhouden met voorzitter Arie van den Berg. Samen met oefenmeester Ralph Kalkman heb ik besproken dat ik in het tweede zou gaan spelen en een soort opleidingsfunctie zou gaan bekleden voor de jonge jongens. Het verschil met bijvoorbeeld VFC was dat ik al goed bekend ben met de club. Zij kennen mij en ik de club dan begin je dus niet helemaal op nul en dat is prettig i.v.m mijn werkzaamheden.”

En dan sta je ineens weer in de hoofdklasse
“Ja, de afgelopen weken gingen erg lekker. Ik scoorde veel in het tweede en trainde ook mee met het eerste. Op een gegeven moment kwam de trainer Kalkman naar mij toe en vertelde mij dat ik dit seizoen nog een belangrijke rol voor het eerste zou kunnen gaan vervullen. Afgelopen zaterdag maakte ik dus mijn rentree”

Uitgerekend tegen jeugdliefde Zwaluwen !
“Ja dat was wel apart inderdaad. Toen ik het terrein op kwam lopen keken veel supporters verbaast op en dachten dat ik nog bij PPSC liep of was gestopt. Ik zelf zie Zwaluwen nu als een club waar ik in de jeugd een geweldige tijd heb meegemaakt en daarna met een herkenbaar Zwaluwen elftal ben opgeklommen naar de hoofdklasse maar met de huidige selectie heb ik vrij weinig meer. De meeste jongens waarmee ik heb gespeeld spelen nu in het derde of zijn uitgevlogen.”

Hoe ging het
“Op zich was ik best tevreden. Het krachtsverschil met Zwaluwen was deze wedstrijd vrij groot. In de beginfase krijgen wij een grote kans als die erin gaat loopt de wedstrijd anders. Nu val ik in bij 2-0 en direct daarna valt de derde, toen was de wedstrijd gespeeld. Persoonlijk ben ik redelijk tevreden ondanks dat ik weinig in balbezit kwam heb ik een grote kans gehad en een strafschop veroorzaakt.”

En nu?
“Door deze invalbeurt is het natuurlijk weer gaan kriebelen en kijk ik weer anders tegen de zaken aan. Er is weer stabiliteit in mijn werkomgeving gekomen zodat ik op regelmatige basis kan trainen en voetballen. Ik wil hoe dan ook weer belangrijk worden voor het team en deze invalbeurt smaakt naar meer !”

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een antwoord