We gaan gewoon verder …. en wel met Marcel Liesdek

liesdek

Marcel Liesdek geboren in Paramaribo in 1959, stond bekend als een spijkerharde verdediger. Hij speelde in de eredivise 236 wedstrijden en kreeg in die wedstrijden in totaal 25 maal de gele prent toebedeeld.

Wel was hij één van de eerste spelers die via TV beelden werd geschorst. In de wedstrijd FC Volendam – Fortuna Sittard was te zien dat hij Erik Steltenpool sloeg, al verklaarde Liesdek, dat hij op dat moment juichte voor de gelijkmaker. Liesdek werd voor zes duels geschorst.

Hij begon zijn carriere bij Telstar om vervolgens in 1984 de gewaagde stap naar HFC Haarlem te doen.

Na enkele seizoenen vertrok hij samen met trainer Van Doorneveld naar Limburg om voor Fortuna Sittard te spelen om vervolgens in 1990 te tekenen bij FC Utrecht. Voor deze club kwam hij ook nog 4 maal uit in Europees verband, waarond de dubbele confrontatie tegen Real Madrid (met oa Hagi, Luis Enrique, Michel, Hierro, Prosinecki en Butragueno). Overigens verloren de domstedelingen wel twee maal 1-0 en 3-1.

Als speler was hij ook aanvoerder van het Kleurrijk elftal, dat bestond uit Surinaamse voetballers in Nederland. Op 7 juni 1989 stortte het vliegtuig met de selectie neer. Marcel Liesdek ontkwam aan deze ramp, omdat hij bij zijn club bezig was met contractonderhandelingen.

Op dit moment heeft Marcel Liesdek Salomons een eigen stichting, Stichting W1SE. Sponsoren van Stichting W1SE (World f1rst Institution Sports & Education) zijn de Gullit Foundation dat staat voor ‘Sport for every child in the world’, Stichting Wereld Elftal 7 juni 1987 en I&L Worldwide.

 

 

 

 

 

[slideshow_deploy id=’3595′]

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com